Muziektherapie

Wat is muziektherapie?

Muziektherapie is een methodische vorm van hulpverlening, waarbij muzikale middelen binnen een therapeutische relatie gehanteerd worden om verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie te bewerkstelligen op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied (definitie NVvMT)

Muziektherapie kan helpen om je beter te voelen, het kan je zelfvertrouwen versterken en faalangst verminderen. Het kan je ruimte geven, waardoor je je beter in je vel voelt zitten. Hierdoor kun je je problemen of je beperking wat beter hanteren en/of accepteren.

We maken bij muziektherapie dus gebruik van muziek.

Muziek is een middel om met elkaar in contact te zijn, met elkaar te communiceren, om emoties te uiten, om plezier en ontspanning te ervaren, maar ook om angst, verdriet en traumatische ervaringen te verwerken en een plek te geven. Muziek kan je ook helpen om minder in je hoofd te zitten, om meer in contact te zijn met je lijf en met alles wat je voelt.

Muziek wordt als het ware een taal erbij!

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren met sociaal emotionele en/of psychiatrische problemen.

Denk aan: rouwverwerking, loyaliteitsproblemen, faalangst, traumatische ervaring(en), PTSS, adoptie en/of hechtingsproblematiek, ADD, ADHD, autisme, angststoornis, leerstoornis. (een licht verstandelijke beperking is geen contra-indicatie)

IMG_0958 - versie 2

page.php

© Zingjezelf

Gemaakt door Repzz